Degraen scherp voor KRC Genk: Daar is niets van in huis gekomen

Degraen scherp voor KRC Genk: "Daar is niets van in huis gekomen"

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 13:00di 02-06-2020 om 13:00

Dirk Degraen was van 2009 tot 2014 algemeen directeur bij KRC Genk. In die periode kreeg hij heel wat kritiek te verwerken. Bij Het Laatste Nieuws geeft hij echter aan dat KRC Genk hem ook mag bedanken. 

"In mijn arrogantie blijf ik ervan overtuigd dat Racing Genk op dit moment even ver had kunnen staan als Club Brugge", aldus Degraen. "We stonden ernaast, vijf jaar geleden. Maar Genk heeft in se hetzelfde probleem als de Pro League: hun vzw-structuur verhindert hen een absolute topclub te worden. Dat heb ik destijds op een vrij botte manier duidelijk gemaakt. Het was my way or the highway", legt Degraen uit.

Volgens Degraen is het sinds zijn vertrek niet beter geworden. "Ik kon gaan, maar van de belofte om constanter te worden is niets in huis gekomen. Van de vijf jaar die ik in Genk zat, haalden we vijf keer Europees. We wonnen twee bekers, een titel en een Supercup én het was de periode dat je je nog moest kwalificeren als kampioen om Champions League te spelen. Zijn ze nu constanter? Ze spelen voor de tweede keer in vijf jaar geen Europees."

Financieel staat KRC Genk er wel uitstekend voor. "Wij hebben de lat destijds hoger gelegd op het gebied van transferbedragen. Toen ik aankwam, was een miljoen veel geld. Het eerste bod van Chelsea voor De Bruyne en Courtois bedroeg 3,5 miljoen euro, voor hen allebei, hé. Aston Villa wilde zes miljoen geven voor Benteke. Doen, niet twijfelen, zei de raad van bestuur. Een dag en nacht onderhandelen later is hij voor tien miljoen vertrokken. Eigenlijk is dat het enige wat ik mis, de kick van een onderhandeling."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws