Bailly (34) slaat mea culpa: Ben geen engel, ik heb het ervan genomen

Bailly (34) slaat mea culpa: "Ben geen engel, ik heb het ervan genomen"

02-06-2020 12:00 Laatste update: 12:19
3

Logan Bailly speelde afgelopen seizoen bij UR Namen, maar echt een positieve ervaring was dat niet. Bailly ziet zijn contract aflopen en wil een nieuwe uitdaging. De vraag is echter wie nog op hem zit te wachten. 

In Namen is het verhaal afgelopen. "Als ik nog maar een kwart vertel van wat ik hier heb meegemaakt, ga je eens goed lachen", vertelt hij in La Meuse. "Drie vierde van de spelers heeft al sinds februari geen loon meer gehad. De nieuwe baas heeft beslist dat hij door Covid-19 niet meer in staat is om ons te betalen. Op een bepaald moment stelde hij zelfs voor dat we zelf wijn zouden verkopen om onszelf te betalen."

Bailly gaat dus weer op zoek naar een andere club. "Op welk niveau kan ik niet zeggen. De wil en de goesting zijn nog altijd aanwezig. Ik kijk op geen enkele club neer. Maar het zal tijd kosten om klaar te zijn. Het is als terugkeren uit een blessure. Ik ben wat kilootjes bijgekomen en heb twee maanden geen bal meer aangeraakt, maar als ik de kans krijg van een club zal ik vechten om terug te komen."

Bailly beseft wel dat zijn carrière veel beter had gekund. "Ik ben geen engel. Ik heb het ervan genomen, ben vaak uitgeweest, heb gedronken, heb onnozeliteiten gedaan… het maakte allemaal deel uit van mijn leven. Ik deed wat ik deed, ik weet wat ik heb uitgegeven, wat ik heb gewonnen en verloren. Als ik over vijf jaar onder een brug lig, is dat mijn probleem. Ik neem voor alles wat ik gedaan heb mijn verantwoordelijkheid."