Van Gucht: Competitie afwerken was een aanvaardbaar risico geweest

Van Gucht: "Competitie afwerken was een aanvaardbaar risico geweest"

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 11:08di 02-06-2020 om 11:08

De Belgische voetbalcompetitie is, op de promotiefinale na, afgelopen. Vijgen na Pasen of niet, maar de bekendste virologen van ons land blikten andermaal terug op die beslissing. Volgens Steven Van Gucht waren het niet zij, maar de voetbalwereld zélf die een punt achter het seizoen zetten.

"Volgens mij kwam de vraag om te stoppen vooral uit de sector zelf", zegt hij in Het Nieuwsblad. "Het is zeker niet zo dat wij daarop hebben aangedrongen." Sterker nog, Van Gucht beweert namelijk dat het perfect mogelijk zou zijn geweest om de competitie – weliswaar op een andere manier dan we gewend waren – af te werken.

"Het is en blijft een risico, maar ik vind het wel een aanvaardbaar risico", zegt Van Gucht daarover. "Daarin volg ik de andere landen. Voetbal is een hoge risicoactiviteit doordat het een contactsport is, maar profvoetballers zijn op zich niet de grote risicogroep. Zij zijn jong en gezond en zullen normaal gezien herstellen mochten ze corona oplopen."

Aanpassing
Volgens Van Gucht zou het er dan wel helemaal anders uitzien dan voorheen. Zo zouden toeschouwers vanzelfsprekend niet binnen mogen in de stadia. "Het vergt wel een zekere aanpak, waarbij men zeer attent moet zijn voor symptomen en veel zal moeten testen. Voetballers kunnen corona immers ook doorgeven aan hun familie. Kantines en kleedkamers zouden niet gebruikt kunnen worden."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws