'Zeven positieve tests bij FC Barcelona na terugkeer van coronapauze'

'Zeven positieve tests bij FC Barcelona na terugkeer van coronapauze'

02-06-2020 11:02
2

Bij FC Barcelona hebben de afgelopen periode vijf spelers en twee stafleden positief getest op het coronavirus. Dat meldt het Catalaanse radiostation RAC1. De spelers vertoonden geen symptonen en zijn inmiddels weer hersteld.

De vijf trainen dan ook gewoon weer mee bij Barça, dat zich net als de andere Spaanse clubs opmaakt voor de herstart van de Primera División. Om welke spelers het gaat, is niet duidelijk. De Spaanse kampioen en La Liga hebben nooit officieel melding gemaakt van de besmettingen. De spelers en de stafleden bleken besmet, nadat ze na de coronabreak terugkeerden bij de club.

De medische staf van Barça maakte zich wel enige zorgen om het vijftal. Ze zouden gevoeliger kunnen zijn voor blessures. Van de eerste selectie viel tot dusver echter alleen Samuel Umtiti uit met een kuitblessure, maar ook de Franse verdediger trainde maandag weer mee. Sinds deze week mogen de Spaanse clubs de groepstrainingen hervatten.

La Liga wordt op 11 juni hervat met de stadsderby tussen Sevilla en Real Betis, Barcelona begint twee dagen later met een uitwedstrijd op Mallorca.