Werd Pro League te snel stopgezet? Het legde de focus op het nieuwe seizoen

Werd Pro League te snel stopgezet? "Het legde de focus op het nieuwe seizoen"

Gepubliceerd: dinsdag 2 juni 2020 om 09:45di 02-06-2020 om 09:45

In Duitsland is men alweer aan het voetbal geslagen. Binnenkort volgen Italië, Engeland en Spanje ook. Toch werd in ons land beslist om niet meer te voetballen dit seizoen. Al kwam de vraag volgens viroloog Marc Van Ranst van de Pro League zelf.

In maart werd beslist om de jaargang 2019-2020 te beëindigen, iets wat volgens Van Ranst nu niet meer recht te trekken valt. "De beslissing om het seizoen stop te zetten, is een tijdje geleden genomen en ik zie weinig reden om die terug te draaien", vertelt de viroloog in Het Nieuwsblad.

"Op dit moment zit ons land nog op 200 nieuwe coronagevallen per dag. Dat is te veel. Waarom het in andere landen dan wel kan? Dat moet je aan hen vragen. Zowel de Pro League als de Belgische voetbalbond vroeg om een datum naar voren te schuiven waarop weer gevoetbald kon worden. Maar het had zelf het seizoen al eerder stop laten zetten."

De Belgische profclubs hebben er bij de experts alvast niet op aangedrongen om nog te willen voetballen. "Ik had niet de indruk dat de Pro League koste wat het kost het seizoen nog wilde afmaken, nee. Het legde vooral de focus op de opstart van het nieuwe seizoen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Moest de JPL nog afgewerkt worden?

(134 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws