Telenet mikt op akkoord met Pro League: Uitzendrechten voor volgend seizoen

Telenet mikt op akkoord met Pro League: "Uitzendrechten voor volgend seizoen"

02-06-2020 08:45 Laatste update: 08:56
26

Telenet wil geld terug van de Pro League en daarom zitten beide partijen binnenkort samen rond de tafel. Woordvoerster Isabelle Geeraerts hoopt dat er met de Belgische profclubs een akkoord volgt, om zo een juridische strijd te vermijden.

"De beslissing van de Pro League eerder in mei om de competitie hier te stoppen werd ook ondersteund door de Nationale Veiligheidsraad", aldus Geeraerts in Het Nieuwsblad. "Wij hebben die beslissing uiteraard ook gerespecteerd. Maar zoals bekend hebben we wel aangedrongen bij de Pro League op een overleg om de gevolgen te bespreken."

De vraag van de rechtenhouder richting de Pro League is alvast duidelijk. "We vragen proportionele terugbetaling van het al betaalde voorschot omdat nu duidelijk is dat een derde van de wedstrijden van dit seizoen, inclusief de play-offs, niet gespeeld zal worden. Dit overleg vindt binnenkort plaats."

Alternatieve deal in de maak?
"Eerder gaven we aan dat er wat ons betreft ook ruimte is om te kijken hoe dat zou kunnen verlopen, bijvoorbeeld door de terugbetaling gespreid te laten verlopen of voor de waarde van dit bedrag alvast uitzendrechten te voorzien voor de drie operatoren voor een gelijk aantal matchen van het volgende seizoen", besluit de woordvoerster van Telenet.