Bordalás en Setién zijn het niet eens: 'Duidelijk in voordeel van Barça en Real'

Bordalás en Setién zijn het niet eens: 'Duidelijk in voordeel van Barça en Real'

01-06-2020 20:31

Getafe-trainer José Bordalás is het absoluut niet eens met zijn collega Quique Setién van FC Barcelona. De oefenmeester van de Catalanen oordeelde dat de mogelijkheid om vijf keer te wisselen in het nadeel is van de topclubs.

"Dat er vijf keer gewisseld mag worden gaat ons pijn doen, want we hebben zoveel wedstrijden beslist in de laatste paar minuten van de wedstrijd. Onze tegenstanders hebben nu extra frisse benen", liet Setién zaterdag weten.

Bordalás spreekt dat tegen. "Ik denk dat de grote jongens hiervan profiteren. Zij hebben erg brede selecties van hoog niveau. Die teams zullen niet merken dat ze slechter worden, het tegenovergestelde zelfs", reageert de succesvolle Getafe-coach bij Onda Cero. "De meer bescheiden ploegen hebben niet het individuele talent van Barcelona, Real Madrid, Atlético en Sevilla. Ik ben het niet met hem eens."

Toch vindt Bordalás het een goede keuze om vijf wissels toe te staan. "Ik juich de beslissing om vijf spelers te mogen wisselen toe vanwege de omstandigheden, vanwege wat er is gebeurd en vanwege de hoge temperaturen. Maar het is duidelijk in het voordeel van de top." Het seizoen in Spanje wordt vanaf 11 juni uitgespeeld.