Glansrijke geschiedenis: Anderlecht-fans kiezen hun ideale elf en trainer

Glansrijke geschiedenis: Anderlecht-fans kiezen hun ideale elf en trainer

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 19:45ma 01-06-2020 om 19:45

De supporters van RSC Anderlecht hebben van La Dernière Heure de taak gekregen om hun beste elf uit de geschiedenis van de club te kiezen. Uiteindelijk hebben zij ook hun beste elf gevonden.

In doel werd er bij Anderlecht gekozen voor Silvio Proto, die 42% van de stemmen kreeg en daarmee beter deed dan Jacky Munaron en Filip De Wilde. Voor hem krijgt hij ook een sterke achterhoede, met heel wat bekende namen.

Op rechtsachter won Georges Grün de strijd met duidelijke 45% van de stemmen. Daarmee doet hij beter dan Gilbert Van Binst en Marcin Wasilewski. Naast Grün zien we niet verrassend Vincent Kompany, die een overweldigende 89% van de stemmen kreeg. Zijn partner in de defensie is Philippe Albert (55%). Morten Olsen en Glen De Boeck haalden het elftal net niet. Op de linksachter haalde de man met het meeste Anderlecht-wedstrijden Olivier Deschacht het nipt van Henrik Andersen (34% versus 31%).

Trio op het middenveld
Op het middenveld krijgen we met de betreurde Ludo Coeck (46%) en Youri Tielemans (41%) een duo uit het verre verleden en het recente verleden. Zij wonnen van onder andere Walter Baseggio, Arie Haan, Lucas Biglia en Jef Jurion.

Op de tien krijgt uiteindelijk icoon Paul Van Himst een plekje. Hij kreeg 47% van de stemmen en deed daarmee beter dan Enzo Scifo en Pär Zetterberg.

Gouden driehoek
Voorin kreeg Robbie Rensenbrink (73%), die onlangs overleed, een plekje op de linksvoor. Aan de overzijde staat dan weer Luc Nilis (53%). Zij haalden het van spelers zoals Mbark Boussouffa en Tomasz Radzinski.is vo

Diep in de punt staat niet verrassend Romelu Lukaku. De ster van de Rode Duivels is volgens de fans van Anderlecht ook de beste RSCA-spits ooit. Hij pakte 45% van de stemmen. Jan Koller kreeg 22% van de stemmen.

Uiteindelijk werd ook Raymond Goethals met 55% van de stemmen nog verkozen tot de beste coach ooit.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws