Van Gaal: 'Als ik een volle zaal toespreek in het Engels is het een uur lang stil'

Van Gaal: 'Als ik een volle zaal toespreek in het Engels is het een uur lang stil'

Gepubliceerd: maandag 1 juni 2020 om 19:27ma 01-06-2020 om 19:27

Louis van Gaal heeft de Engelse taal bewust verrijkt met taalvondsten als 'that's a another cook' en 'it's again the same song'. Dat vertelt hij in een uitgebreid interview met Voetbal International.

Op de vraag van VI of de taal in het buitenland een handicap is geweest, antwoordt Van Gaal: "Nee, de communicatie was helemaal geen probleem. Ik spreek Spaans, Duits en Engels. Ik ken maar heel weinig mensen die een volle zaal met zeshonderd mensen kunnen toespreken en dat zij een uur lang stil zijn als ik ze toespreek in het Engels."

Dat hij in zijn tijd als manager van Manchester United regelmatig viral ging met zijn steenkolenengels, schuift hij terzijde. "Dat deed ik bewust. Dan krijgt het juist de aandacht. Als ik zeg: Different cook, wekt dat nieuwsgierigheid op en wordt het nog duidelijker wat je bedoelt. Ik vond het wel leuk."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws