VP-Rapport: Schalke-shock en beklijvende Hazard

VP-Rapport: "Schalke-shock" en beklijvende Hazard

01-06-2020 12:00 Laatste update: 21:11
2

De vierde speeldag van de Bundesliga 2.0 ligt alweer grotendeels achter ons, dus is het tijd om de prestaties van onze landgenoten onder de loep te nemen. VoetbalPrimeur.be juichte mee met de Dortmund-Belgen en zag pijnlijke taferelen in Schalke.

Grote onderscheiding 👨‍🎓

Thorgan Hazard blijft zijn topvorm etaleren bij Borussia Dortmund. Ondanks een doelpunt en een assist, was hij verrassend genoeg niet de grote man op bezoek bij Paderborn 07. Ene Jadon Sancho lukte een hattrick in de 1-6-pandoering die hij de hekkensluiter aansmeerde. Hazard moest na het uitvallen van Erling Haaland postvatten in de spits. Het ging de Rode Duivel goed af, al barste het aanvallend geweld pas na een “snurkende eerste helft” (dixit Bild) los.

Onderscheiding 👨‍🏫

Over topvorm gesproken: Dedryck Boyata beleeft hoogdagen bij Hertha BSC. Onder leiding van zijn nieuwe coach, vocht Boyata zich naar een tien op twaalf na de herstart. De droge 2-0-zege tegen Augsburg betekende bij gevolg een derde clean sheet op vier wedstrijden tijd. Benieuwd of de verdediger die lijn volgend weekend kan doortrekken op bezoek bij Thorgan Hazard en Dortmund.

Voldoening 👨‍💼

Ook Dodi Lukebakio stond weer aan de winnende hand met Hertha. Anders dan Boyata wordt hij echter afgerekend op zijn aanvallende kwaliteiten en die kon hij afgelopen weekend wederom niet optimaal botvieren. Hij kreeg een goede kopkans in de kleine baklijn, maar verzaakte om de assist om te zetten in een doelpunt. Mocht uiteindelijk na een dik uur voortijdig gaan douchen.

Samen met Hazard, zegevierde ook Axel Witsel in de overwinning van Dortmund. Nadat hij enkele wedstrijden geblesseerd moest toekijken, startte hij dit weekend op de bank. Toen hij bij een 0-2-tussenstand mocht invallen, zag de krullenbol op ruim twintig minuten nog vijf doelpunten. Ook hij toverde zijn naam in het slot op het scorebord na een afgemeten voorzet op Marcel Schmelzer, die de assist in dank afnam.

Tweede zit 🤷‍♂️

Koen Casteels kan terugkijken op een minder succesvol weekend na 1-2-verlies tegen Eintracht Frankfurt. Hij kon in principe weinig doen aan de penaltygoal en werd van kortbij verschalkt bij de winnende treffer van ex-STVV’er Daichi Kamada. Toch kan Casteels vooralsnog geen clean sheet in de wacht slepen na de coronastop. Na een matige zes op twaalf lijkt de zesde plaats nu het hoogst haalbare voor Wolfsburg.

Benito Raman ging bij Schalke, net zoals zijn team, roemloos ten onder na de hervatting van de Bundesliga. Schalke won, hou u vast, al negen wedstrijden op rij niet meer en kon ook dit weekend geen punten pakken tegen Werder Bremen. Raman startte op de bank, maar dat bracht geen soelaas voor Die Königsblauen. Onze landgenoot mocht na rust nog meedraven, maar kwam niet verder dan een schot op doel; overigens de enige poging op doel van zijn ploeg. Hij kon de negatieve spiraal van zijn team niet omkeren.

Kwamen niet opdagen

Birger Verstraete en Sebatiaan Bornauw spelen maandagavond nog tegen RB Leipzig, al wordt geen van hen aan de aftrap verwacht. Bornauw is geschorst na zijn rode prent afgelopen speeldag, terwijl Verstraete nog maar weinig minuten maakte voor FC Keulen.