Kabasele moet opnieuw aan de bak: Wij gaan veel blessures krijgen

Kabasele moet opnieuw aan de bak: "Wij gaan veel blessures krijgen"

01-06-2020 10:15 Laatste update: 10:14
1

De Premier League zal in juni hervatten, en dus moet ook Christian Kabasele weer presteren bij Watford. De Rode Duivel is geen fan van die terugkeer. Hij vreest vooral veel blessures, vertelt hij bij RTBF. 

Bij Watford wordt er wel grondig getest op corona. "Persoonlijk voel ik wel veilig. We worden elke dinsdag en vrijdag getest. Bij de laatste testen was er geen enkel positief geval. Als we aankomen wordt ook onze temperatuur genomen en we moeten ook een vragenlijst invullen. Als we symptomen hebben, mogen we niet op het trainingscomplex zijn." 

Watford moet na amper drie week trainen dus weer wedstrijden met inzet spelen. "Daar maak ik me momenteel zorgen over. Ik ben niet bang om het virus te krijgen, maar eerder voor blessures. Drie weken trainen, dat is echt onvoldoende. We gaan veel spierblessures krijgen op die manier." 

Voor Kabasele was de coronacrisis een streep door de rekening. Hij was goed bezig met het oog op het EK 2020. "Ja, het was een heel mooie periode voor mij. We hadden net nog Liverpool geklopt met 3-0. Het is spijtig dat we moesten stoppen op dat moment. Ga ik volgend seizoen even veel kans hebben op het EK? Dat weet ik dus helemaal niet."