Speelschema La Liga: Courtois en Hazard moeten uitwijken naar oefencomplex

Speelschema La Liga: Courtois en Hazard moeten uitwijken naar oefencomplex

01-06-2020 07:06 Laatste update: 07:15
1

Het wedstrijdschema van de 28e en 29e speeldag van de Spaanse competitie is bekendgemaakt. Real Madrid en FC Barcelona zullen uitmaken wie na de coronastop de titel in de wacht zal slepen.

Op de webstek van de Spaanse voetbalbond staat te lezen dat Real Madrid op zondag 14 juni om 19u30 aantreedt tegen Eibar. Vier dagen later spelen Eden Hazard en Thibaut Courtois om 22u tegen Valencia. Er zijn werken aan de gang dus de thuismatchen van Real zullen worden afgewerkt in het Estadio Alfredo Di Stefano - een oefencomplex.

Titelconcurrent FC Barcelona begint weer op zaterdag 13 juni om 22u. Dan moet de Blaugrana naar Mallorca. Op 16 juni om 22u ontvangt FC Barcelona thuis Leganés. Er moeten in Spanje nog elf speeldagen worden gespeeld. Barça staat eerste met 58 punten, Real Madrid heeft er twee minder.

Het is de bedoeling van de Spaanse bond om de resterende wedstrijden in een razendsnel tempo achter elkaar af te werken, zo valt op de site van de bond te lezen. Al op 19 juli wil men het seizoen in zijn geheel afgerond hebben, aangezien er verwacht wordt dat de Spaanse ploegen vervolgens nog moeten spelen in de Europa League en Champions League.