'Juventus-aversie van Napoli duwt veeleisende Milik naar Premier League'

'Juventus-aversie van Napoli duwt veeleisende Milik naar Premier League'

31-05-2020 19:13
1

Arek Milik houdt de gemoederen bezig in Italië. De oud-speler van Ajax kan bijtekenen bij Napoli, maar wil een spectaculaire salarisverhoging en dat is zijn werkgever te gortig. Een zomertransfer naar Engeland is daardoor mogelijk.

Dat meldt La Repubblica. Milik tekende in 2016 een vijfjarig contract bij Napoli, dat hem overtuigde met een salaris van twee miljoen euro per seizoen. Volgend jaar loopt zijn verbintenis af en ondanks het feit dat hij kan bijtekenen, is er nog geen akkoord. Het heeft volgens de Italiaanse pers alles te maken met de eisen van Milik: de Poolse spits (26) wil vijf miljoen euro per jaar zien.

Juventus houdt de situatie in Napels nadrukkelijk in de gaten. Maurizio Sarri, trainer van de Italiaanse koploper, raakte in zijn Napoli-tijd bijzonder gecharmeerd van de aanvaller. Napoli ziet het echter niet zitten dat er na Gonzalo Higuain wéér een spits naar de concurrent uit Turijn vertrekt. Juventus zou bereid zijn 50 miljoen euro te betalen, maar Napoli verkoopt Milik liever voor minder geld aan een Premier League-club. Vanuit Engeland hebben Chelsea, Tottenham Hotspur, Manchester United en Arsenal interesse getoond.

Milik scoorde dit seizoen twaalf keer in 22 officiële wedstrijden voor Napoli, waarvan drie in vier Champions League-wedstrijden.