Bayern dendert met prachtige goals over Düsseldorf heen en verstevigt koppositie

30-05-2020 20:24 Laatste update: 20:24
1

Bayern München heeft goede zaken gedaan in de strijd om de Bundesliga-titel. De ploeg van trainer Hansi Flick liet in de eigen Allianz Arena geen spaan heel van degradatiekandidaat Fortuna Düsseldorf: 5-0. Tussen de Bayern-goals zaten een aantal absolute pareltjes.

Bayern liet er in de beginfase absoluut geen gras over groeien en ging meteen op zoek naar de openingstreffer. Düsseldorf hield in de beginfase goed stand, maar de eerste échte bal op het doel leverde meteen een doelpunt op voor de thuisploeg: verdediger Mathias Jörgensen liep een schot van Benjamin Pavard ongelukkig in eigen doel.

Waar dit doelpunt dus niet op naam kwam van Pavard was er bij de 2-0 geen enkele twijfel mogelijk. De Franse verdediger torende boven alles en iedereen uit en zette na ongeveer een halfuur spelen de 2-0 op het scorebord met een knappe kopbal. De kers op de taart volgde vlak voor rust: na een geweldige aanval over meerdere schijven maakte Robert Lewandowski de 3-0. Samen met Joshua Kimmich en Thomas Müller speelde hij de kans prachtig uit.

Na de theepauze ging Der Rekordmeister vrolijk verder met waar het voor de rust was gebleven. Al na vijf minuten spelen in het tweede bedrijf stond de vierde treffer op het scoreformulier. Wederom was het een doelpunt van grote schoonheid: een goede voorzet van Serge Gnabry werd door Lewandowski achter zijn standbeen langs in het Düsseldorf-doel gewerkt.

Het slotakkoord in deze wedstrijd was voor linksback Alphonso Davies: de Canadees, die de laatste weken veel complimenten krijgt voor zijn goede spel, worstelde zich door de Düsseldorf-defensie en schoot goed raak.

Daarna ging de voet wat van het gaspedaal bij Bayern. De wedstrijd werd simpel uitgespeeld en doelpunten vielen er niet meer. Door de overwinning komt Bayern tien punten los te staan van concurrent Borussia Dortmund, dat zondag nog wel in actie komt tegen SC Paderborn.