Mata krijgt mooie prijs van supporters Club Brugge en wint 'Blauwe Schoen'

Mata krijgt mooie prijs van supporters Club Brugge en wint 'Blauwe Schoen'

30-05-2020 19:03 Laatste update: 19:06
30

De supporters van Club Brugge kregen deze week de kans om hun 'Blauwe Schoen' te kiezen. Dat werd uiteindelijk Clinton Mata, die bijna 35% van de stemmen kreeg.

In een glansrijk titeljaar, waarin Club Brugge kampioen werd, de Champions League haalde en de bekerfinale nog moet spelen, waren er heel wat uitblinkers. Bij Club Brugge zocht men naar de Speler van het Jaar om Hans Vanaken op te volgen, die vorig seizoen de Blauwe Schoen won. Dat is uiteindelijk Clinton Mata geworden.

De verdediger speelde zich dit seizoen helemaal in de harten van de Brugse fans en kreeg uiteindelijk bijna 35% van de stemmen. Ook op het podium staan Simon Mignolet (27,36%) en Hans Vanaken (15,6%). Verder in de top vijf staan Charles De Ketelaere (5,09%) en Ruud Vormer (4,96%).

Mata kende na zijn komst naar Club Brugge een begin met ups en downs, maar bewees zich in de Play-Offs van vorig seizoen. Onder Ivan Leko kreeg hij een plekje rechts centraal in de driemansverdediging. Daar blonk hij ook dit seizoen uit volgens de fans van Club Brugge. De verdediger won de Blauwe Schoen en is ook één van de topkandidaten om de Ebbenhouten Schoen te pakken.