'Ook Kevin De Bruyne Cup moet buigen voor coronacrisis'

'Ook Kevin De Bruyne Cup moet buigen voor coronacrisis'

30-05-2020 15:30 Laatste update: 15:31

Het had een mooi weekend moeten worden, maar valt uiteindelijk net als zo veel evenementen in het water. Op 30 en 31 mei stond namelijk de Kevin De Bruyne Cup op het programma, maar die kan door de coronamaatregelen niet doorgaan. De jubileumeditie wordt verplaatst naar volgend jaar.

De Cup, mede georganiseerd door de Rode Duivel van Manchester City, was al aan zijn vijfde editie toe. Het toernooi gaat jaarlijks door de op velden van KVE Drongen (eerste provinciale), de club waar De Bruyne als zesjarige knaap zijn eerste voetbalstappen zette.

Op hun website meldt de organisatie dat het toernooi verschoven wordt naar Pinksterweekend 2021. "We zijn ervan overtuigd dat we er alleen op die manier met z’n allen sterker zullen uitkomen", refereren ze naar de veiligheidsmaatregelen. "En daarna kunnen we met z’n allen in 2021 een spetterende editie tegemoet gaan en beleven."

De KDB Cup is een internationaal jeugdtoernooi voor U15-ploegen. Ook al vindt het nog maar sinds 2016 plaats, heeft het al een goede status in de voetbalwereld. Zo kwam zelfs Manchester City-coach Pep Guardiola al eens talent spotten de voorbije jaren.