Antwerp-fans ontevreden over eigen club: 'Is dit hoe er met fans wordt omgegaan?'

Antwerp-fans ontevreden over eigen club: 'Is dit hoe er met fans wordt omgegaan?'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 19:30vr 29-05-2020 om 19:30

Club Brugge en Antwerp FC staan begin augustus tegenover elkaar in het Koning Boudewijnstadion. Dan nemen beide ploegen het tegen elkaar op in de finale van de Croky Cup. Dat zal dan zonder supporters zijn. Niet naar de zin van de Antwerp-supporters.

Op Twitter doet supportersgroep Antwerp Dynamite haar beklag. Volgens de supportersgroep mag er geen bekerfinale gespeeld worden zonder publiek. Met een open brief hopen zij dan ook dat er enkel een finale zal gespeeld worden als er ook publiek toegelaten wordt.

'Wij hebben jaren in weer en wind gestaan tegen ploegen die niets voorstelden en volgenden onze club overal naartoe met meestal een waar legioen. Jarenlang hebben we moeten vrezen voor de toekomst van onze club. Eindelijk zijn we terug waar we thuishoren en kunnen we opnieuw iets betekenen in het voetbal. Nu we de finale kunnen spelen waar elke Antwerp-supporter van droomt, zien we deze aan onze neus voorbij gaan', klinkt het.

'Onze club staat bekend om zijn trouwe achterban. De club hoopt liever geld op te strijken met de kwalificatie voor de groepsfase (van de Europa League), waar we zelfs misschien niet eens naartoe kunnen gaan. Is dit onze club? Is dit hoe er omgegaan wordt met onze trouwe achterban die overal en altijd bejubeld wordt.'

Oplossing
De supporters stellen zelf een oplossing voor. 'Waarom neemt de club geen voorbeeld aan Spanje. Daar wordt de bekerfinale MET publiek gespeeld op vraag van de clubs. Zowel Real Sociedad als Athletic Bilbao willen deze Baskische derby absoluut met publiek spelen. Dit is de manier hoe er met supporters moet worden omgegaan.'

'Daarom verwachten wij vanuit de club een deftig statement. Een club die opkomt voor zijn fans en probeert deze finale uit te stellen om het later MET publiek te spelen. Want wij zijn geen nemers, wij zijn antwerp', aldus de fans.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws