Gent wil stunt Club Brugge herhalen: We kunnen de CL-voorronde overleven

Gent wil stunt Club Brugge herhalen: "We kunnen de CL-voorronde overleven"

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 19:16vr 29-05-2020 om 19:16

KAA Gent eindigde na de beslissing van de Algemene Vergadering definitief op een tweede plek in de Jupiler Pro League. Daardoor mag Gent een poging wagen om de groepsfase van de Champions League te halen. Jess Thorup gelooft er alvast in.

Club Brugge slaagde er vorig seizoen in om als eerste Belgische ploeg ooit via de voorrondes in het niet-kampioenenspoor de Champions League groepsfase te halen. Bij Gent gelooft men dat dat volgend seizoen ook haalbaar is.

"Als we even goed zijn als vorig seizoen in Europa (Gent sneuvelde in de tweede ronde tegen AS Roma, red.), dan kunnen we de Champions League-voorrondes zeker overleven", geeft Thorup aan in Het Laatste Nieuws. "We deden goed mee in Europa en werden tweede in de competitie: ik vond dat we een vrij goed seizoen draaiden."

Makkelijk zal dat echter niet worden, met enkele stevige tegenstanders. "Dat is zo", beaamt Thorup. "Maar we hebben getoond tegen Roma, Saint-Étienne en Wolfsburg dat we onze voet naast de sterke ploegen in Europa kunnen zetten. Lukt het ons niet, dan zitten we nog steeds in de Europa League. Dat kan ook een goeie ervaring zijn. Maar als je natuurlijk zo dicht bij de Champions League bent", besluit hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws