'RSC Anderlecht blijft een zieke club met een lamentabel non-beleid'

'RSC Anderlecht blijft een zieke club met een lamentabel non-beleid'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 19:45vr 29-05-2020 om 19:45

RSC Anderlecht heeft met Wouter Vandenhaute binnenkort een nieuwe voorzitter. De zoveelste bestuursverandering op korte tijd bij paars-wit. Dat vindt ook Hugo Camps, die een groot verschil ziet met onder andere grote rivaal Club Brugge.

'Bij Club hoor je af en toe het geluid van een plonsende zwaan, toch als de wind meezit. In Neerpede staat RSC Anderlecht voor de zoveelste keer op zijn kop. De stilte van goed bestuur versus amok van avonturiers. Paleisrevolutie, wanhoopsdaad, verwaandheid... you name it', schrijft hij in Het Laatste Nieuws.

'De volgende stap is de verkoop van paars-wit aan een buitenlandse investeerder. De afstotingsverschijnselen van het instituut Anderlecht zijn niet meer bij te houden. Ze hebben de kop van Marc Coucke gekost, die na alle sociale bloedbaden kiest voor een elegante exit', aldus de columnist.

Vandenhaute wordt zo voorzitter van zijn lievelingsclub. Camps weet echter niet of Anderlecht nog geholpen kan worden. 'Het blijft een zieke club met een lamentabel non-beleid. Als zelfs Marc Coucke de handdoek gooit, is er nog weinig leven op de einder', klinkt het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws