Machtsspel bij RSC Anderlecht: 'Kompany en Coucke kunnen niet door één deur'

Machtsspel bij RSC Anderlecht: 'Kompany en Coucke kunnen niet door één deur'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 18:23vr 29-05-2020 om 18:23

Laatste update: vrijdag 29 mei 2020 om 18:25vr 29-05-2020 om 18:25

Samen met Wouter Vandenhaute heeft Vincent Kompany meer macht gekregen bij RSC Anderlecht. Vandenhaute zal worden aangesteld als voorzitter en vervangt daarmee Marc Coucke. De eigenaar van Anderlecht lijkt echter in een hoek gedreven te zijn door Kompany en co.

Volgens De Tijd is de relatie tussen Kompany en eigenaar Coucke al een tijdje niet al te best. Beide heren kunnen het naar verluidt niet met elkaar vinden. Het dagblad schrijft over een 'machtsspel' en dat 'Coucke en Kompany niet meer door één deur konden'. Dat zou uiteindelijk voor een grote machtsverandering hebben gezorgd, die begin dit jaar al in gang werd gezet met de aanstelling van Vandenhaute als extern adviseur.

Druk op Coucke
Zo geeft men aan dat Kompany druk heeft gezet op Coucke door aan te geven dat hij ook kon terugkeren naar zijn ex-club Manchester City. Pep Guardiola wilde hem naar verluidt aanstellen als één van zijn assistenten.

Een terugkeer van Kompany naar Man City zou helemaal niet geaccepteerd worden door de eigen achterban, wat dan weer voor flink wat kritiek zou gezorgd hebben aan het adres van Coucke. De zakenman zag zich dan ook genoodzaakt om toe te geven aan het triumviraat Kompany/Van Eetvelt/Vandenhaute en meer macht te geven aan het drietal. 'Alles samen werd het een full court press op Coucke door het nieuwe triumviraat bij paars-wit', valt er te lezen.

Nu Vandenhaute de nieuwe voorzitter van Anderlecht wordt, lijkt de rol van Coucke bij paars-wit zo goed als helemaal uitgespeeld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws