Anderlecht toont gouden hart: 70.000 euro en gratis wedstrijd voor de zorg

Anderlecht toont gouden hart: 70.000 euro en gratis wedstrijd voor de zorg

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 15:15vr 29-05-2020 om 15:15

Laatste update: vrijdag 29 mei 2020 om 16:30vr 29-05-2020 om 16:30

Daags na het nieuws over de wisseling aan de macht bij RSC Anderlecht, komt de recordkampioen weer in de actualiteit. Het droeg namelijk een cheque van zeventigduizend euro over aan een plaatselijk ziekenhuis en beloofde alle zorgverleners een gratis thuiswedstrijd, eens publiek terug wordt toegelaten in de stadia.

Ziekenhuis Joseph Bracops in Anderlecht kreeg vandaag hoog bezoek. Een delegatie van paars-wit zakte immers af om hun steun te betuigen aan het personeel en het ziekenhuis een financiële boost te geven. Onder meer door de verkoop van eigen mondmaskers kwam de club tot een bedrag van zeventigduizend euro. Ook Marc Coucke en Vincent Kompany deden hun duit in het zakje.

De mondmaskers brachten een totaal van dertigduizend euro op, verduidelijkt CEO Van Eetvelt bij Het Laatste Nieuws. "De rest werd bijgepast door onze huidige voorzitter en onze kapitein Vincent Kompany." Zij steunden het ziekenhuis dus elk met een bedrag van nog eens twintigduizend euro.

Naast de cheque kondigde Van Eetvelt aan dat het zorgpersoneel gratis een thuiswedstrijd van Anderlecht mag gaan bezoeken. Daarvoor zal het wel nog wachten zijn tot supporters weer welkom zijn in sportstadions.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws