'Vandenhaute zal RSC Anderlecht laten groeien en bloeien, hij is een vernieuwer'

'Vandenhaute zal RSC Anderlecht laten groeien en bloeien, hij is een vernieuwer'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 11:18vr 29-05-2020 om 11:18

Met Wouter Vandenhaute heeft RSC Anderlecht binnenkort een nieuwe voorzitter. De zakenman moet paars-wit weer aan successen helpen. Ex-collega en voormalig presentator Carl Huybrechts gelooft dat Vandenhaute daar ook voor kan zorgen.

"Wouter creëert ruimte en vernieuwing, zal de club laten groeien en bloeien", klinkt het in Het Laatste Nieuws. "Hij is een vernieuwer. Als hij erin slaagt om de voetballers van Anderlecht even hard te laten werken als hij, dan hebben ze een grote toekomst. Zijn werkethiek en intensiteit zijn enorm. Dan kunnen ze binnen vijf jaar de Champions League winnen", lacht Huybrechts.

Dat vindt ook ex-collega Gui Polspoel. "Dat is alleszins altijd zijn droom geweest. Ach, ik denk dat de volgende stap is dat Wouter hoofdaandeelhouder wordt, al dan niet in coalitie met Kompany. En hij zal proberen invloed binnen de Pro League en de voetbalbond te krijgen. Niet vanop de barricades, meer als een schaker. Dit is niet het einde van zijn parcours, hoor", klinkt het.

"Ik verwacht er veel van", voegt oud-compagnon Olivier Goris er nog aan toe. "Daar staat een team dat tot heel wat in staat is. Toen hij ruim twintig jaar geleden bij Germinal Beerschot in de running was, zei ik hem eens: 'Een stad als Antwerpen verdient toch een ploeg die de Champions League haalt?' Zijn antwoord was sprekend: 'Een ploeg die de Champions League haalt? Neen, een ploeg die de Champions League wint.' Om maar te zeggen: Wouter mikt hoog. Altijd en overal", besluit hij.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws