Macht van Kompany neemt toe bij Anderlecht: Binnen paar jaar voorzitter

Macht van Kompany neemt toe bij Anderlecht: "Binnen paar jaar voorzitter"

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 10:17vr 29-05-2020 om 10:17

Met het nieuwe voorzitterschap van Wouter Vandenhaute komt er weer een nieuwe stoelendans bij RSC Anderlecht. Philippe Albert ziet het positief in voor de club, zeker omdat ook Vincent Kompany meer macht krijgt.

Samen met Vandenhaute heeft Kompany zich namelijk financieel geëngageerd in de club. Albert ziet de macht van Kompany alleen maar toenemen. "Paars-wit mag blij zijn met hem", vertelt Albert bij Het Nieuwsblad.

"Hij kon in Manchester of in de VS veel meer geld verdienen, maar hij loopt over van de clubliefde, zoals Witsel en Fellaini bij Standard. Die mannen combineren geld, sportverstand én wat zakenverstand. Extra geld dat in de club gepompt wordt, kan nooit een slechte zaak zijn", klinkt het.

Onaantastbare Kompany
Dat Kompany weinig verkeerd kan doen bij de fans, maakt zijn positie nog sterker. "Na zijn onwaarschijnlijke carrière is hij onaantastbaar. Als ik supporter was, zou ik nooit ontevreden zijn over hem", klinkt het.

En mogelijk breidt die macht van Kompany nog verder uit, voorspelt Albert. "Zo’n ster die uit je eigen werking komt, kan je bijna niet bekritiseren, en dat lijkt me ook logisch. Hij heeft dat respect zelf afgedwongen. Vermoedelijk is hij binnen een paar jaar voorzitter", besluit Albert.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws