'Anderlecht vindt vers kapitaal, maar heeft structureel 20 à 25 miljoen euro nodig'

'Anderlecht vindt vers kapitaal, maar heeft structureel 20 à 25 miljoen euro nodig'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 09:15vr 29-05-2020 om 09:15

Vincent Kompany en Wouter Vandenhaute gaan zich financieel engageren bij RSC Anderlecht. Vooral de speler-manager zorgt daarbij voor een opvallende, maar niet per se verrassende zet. Volgens Het Nieuwsblad is dat extra kapitaal meer dan nodig.

Naar verluidt is er een kapitaalsverhoging op til bij Anderlecht. 'De vraag is hoeveel kapitaal ze in de club investeren en op welke manier. Volgens insiders heeft het noodlijdende Anderlecht eigenlijk 20 à 25 miljoen euro nodig om structureel te blijven draaien. Het ziet er vooral naar uit dat Vandenhaute en Kompany aandeelhouders zullen worden.'

Marc Coucke zet een stap terug als voorzitter, maar blijft wel aandeelhouder bij Anderlecht. 'Vrijwel meteen ging het gerucht dat Couckes ­zakenpartner Joris Ide zijn tien procent aandelen had verkocht, maar die ontkent en wil ook niet met verlies verhandelen. En dus kijkt iedereen naar de miljardair zelf. Coucke blijft wel hoofdaandeelhouder en eigenaar, maar mogelijk niet meer met 64 procent?', besluit de krant.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Is Vandenhaute de geknipte voorzitter voor Anderlecht?

(865 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws