'Club Brugge zet eerste stap in strijd tegen valse en fictieve stadionplannen'

'Club Brugge zet eerste stap in strijd tegen valse en fictieve stadionplannen'

Gepubliceerd: vrijdag 29 mei 2020 om 09:00vr 29-05-2020 om 09:00

Laatste update: vrijdag 29 mei 2020 om 09:52vr 29-05-2020 om 09:52

Club Brugge wil in 2022 of ten laatste 2023 in het gloednieuwe Jan Breydelstadion spelen, al krijgt het wel tegenkanting van enkele buurtbewoners. Als er dan nog eens valse berichten verspreid worden via sociale media, ziet Blauw-Zwart zich genoodzaakt om de strijd aan te gaan en zijn rechten te verdedigen.

Het Laatste Nieuws schrijft namelijk dat Club Brugge een aangetekend schrijven heeft gestuurd naar de beheerder en moderator van de Facebookgroep ‘Geen groter stadion op Sint-Andries’. In die groep circuleren fictieve ontwerpen van het stadion, iets waar Club Brugge niet mee gediend is. Indien het ‘fake news’ niet stopt, dreigt Club Brugge met juridische stappen.

Club Brugge geeft aan dat mensen de officiële berichtgevingen en plannen moeten afwachten. "Van de tien aangeschreven architecten en bouwconsortia, zijn er drie weerhouden. Die zijn nu bezig met een voorontwerp. Er is nog geen beslissing gevallen. Er komt een nieuw infomoment voor de buurt in juli, in alle openheid", klinkt het bij Blauw-Zwart.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Zal Club Brugge tegen 2022 al in het nieuwe stadion spelen?

(772 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws