Van Eetvelt over Kompany: Hij kiest meer dan ooit voor Anderlecht

Van Eetvelt over Kompany: "Hij kiest meer dan ooit voor Anderlecht"

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 21:14do 28-05-2020 om 21:14

Laatste update: donderdag 28 mei 2020 om 21:17do 28-05-2020 om 21:17

De nieuwe voorzitter van RSC Anderlecht luistert voortaan naar de naam van Wouter Vandenhaute. Marc Coucke zal -op eigen vraag- een stapje terugzetten. Volgens CEO Karel Van Eetvelt blijft Coucke wel een cruciale persoon binnen het nieuwe organigram van paars-wit.

"Voor alle duidelijkheid: Coucke blijft de belangrijkste aandeelhouder mét ambitie. Hij gaat nog meer investeren", vertelde Van Eetvelt in een telefonisch gesprek met Het Laatste Nieuws. "We hebben gekeken hoe we, na twee jaar met vallen en opstaan, het best onze sterke mensen op welke plaatsen zetten."

"In functie van de ideale toekomst voor de club: Kompany op het sportieve, Vandenhaute als strateeg vanuit de voorzittersrol, ik leid de club operationeel en Marc is de meerderheidsaandeelhouder, een creatief iemand met investeringsideeën. Die zal hij blijven aanleveren, daar ben ik overtuigd van. Hij blijft een cruciaal persoon. Over die nieuwe structuur bestaat unaniem enthousiasme."

Vandenhaute zal zich volledig engageren bij Anderlecht. "Hij treedt voor 100% terug uit zijn makelaarsactiviteiten bij Let’s Play en alles wat daarmee gepaard gaat", vervolgde Van Eetvelt. "Zowel Kompany als Vandenhaute engageren zich met deze investering verder naar de uitbouw van de club toe. Voor Vincent betekent dit ook dat hij bereid is om zich langer dan zijn huidige contract te engageren. Hij kiest meer dan ooit voor Anderlecht."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws