Anderlecht-fans moeten geduld hebben: Dat zal niet voor komend seizoen zijn

Anderlecht-fans moeten geduld hebben: "Dat zal niet voor komend seizoen zijn"

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 20:22do 28-05-2020 om 20:22

Nieuwe paleisrevolutie bij RSC Anderlecht: Vincent Kompany en Wouter Vandenhautte hebben zich ingekocht bij de club. Laatstgenoemde wordt zelfs voorzitter, als opvolger van Marc Coucke. Een goede beslissing volgens Marc Degryse, die vreest dat de machtswissel pas effect zal hebben op langere termijn.

"Hij was het duidelijk beu om geregeld de zwarte piet toegespeeld te krijgen", vertelde Degryse aan Het Laatste Nieuws. "Dat hij er wakker van lag, past niet bij een flamboyant iemand als hij. Dit is toch een persoonlijke tik, hij heeft die situatie bij Anderlecht verkeerd ingeschat na zijn succesavonturen in de bedrijfswereld en bij KV Oostende. Dat hij dit inziet, is misschien wel zijn grootste verdienste.”

“Vandenhaute van zijn kant is er niet de man naar louter te adviseren. Het was pas verrassend geweest, mocht Coucke nu de club verkocht hebben. Maar daar is het natuurlijk niet de moment voor, met de huizenhoge schulden. Coucke wacht nu op het goede moment."

Lange termijn
Degryse denkt niet dat Anderlecht successen zal boeken op korte termijn. Daarvoor zit de club te diep. "Bij zijn aanstelling zei Coucke al dat de financiële situatie zorgwekkend was, nu sprak ook Van Eetvelt bij zijn aanstelling over een alles behalve rooskleurige situatie. Daarom het vijfjarenplan."

"Meestrijden voor de titel, zal nog niet voor komend seizoen zijn. Het is nog maar de vraag of Anderlecht zijn talentvolle jongeren kan houden en hen kan omringen door goeie spelers om zo mee te doen voor de prijzen. Als je kijkt naar de concurrentie, een zware opdracht. Anderlecht is al lang niet meer de rijkste club van het land", besloot de analist.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KAA Gent wil de absolute jackpot en vraagt meer dan 30 miljoen euro voor Jonathan David! Is hij dat bedrag waard? #KAAGent #AAGent #Gent #David #JPL #Transfernieuws

A post shared by VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie) on

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws