Louwagie wil supporters bij Gent: Ik hoop dat de Veiligheidsraad dat toelaat

Louwagie wil supporters bij Gent: "Ik hoop dat de Veiligheidsraad dat toelaat"

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 20:06do 28-05-2020 om 20:06

Laatste update: donderdag 28 mei 2020 om 20:09do 28-05-2020 om 20:09

De ploegen uit de Jupiler Pro League kunnen beginnen met de voorbereidingen op volgend seizoen. Bij RSC Anderlecht is er een nieuwe paleisrevolutie, bij AA Gent is het bestuur meer bezig met het oplossen van de 'coronaproblemen'.

De Buffalo's willen volgend seizoen opnieuw meedingen voor de prijzen, maar ze hopen ook supporters te mogen ontvangen in de Ghelamco Arena. "We hebben berekend dat we met de maatregelen rond social distancing 5.000 toeschouwers moeten kunnen plaatsen. Ik hoop dat de Veiligheidsraad het licht op groen zet om dat toe te laten", vertelde CEO Michel Louwagie aan Sporza.

De manager van de Buffalo's wil duidelijk zo weinig mogelijk verlies laten optekenen, want de coronacrisis zal een serieuze impact hebben. Zonder Play-off I verlies je 3 miljoen euro", vervolgde Louwagie. "Als je tot januari zonder fans speelt, dan kom je aan tien miljoen euro. Reken zelf maar uit wat dat voor een budget van 45 miljoen euro betekent."

"Hopelijk neemt het zo'n vaart niet en kunnen we vanaf augustus 20 à 25 procent van ons stadion vullen. Ons stadion leent zich daar ook toe. Al kunnen we budgettair wel voort tot januari."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws