Serie A krijgt eveneens groen licht: herstart competitie op 13 of 20 juni

Serie A krijgt eveneens groen licht: herstart competitie op 13 of 20 juni

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 19:53do 28-05-2020 om 19:53

In navolging van de Bundesliga en de Premier League heeft ook de Serie A een (waarschijnlijke) startdatum bepaald voor het hervatten van de competitie. Het is de bedoeling dat er vanaf 20 juni weer wedstrijden worden gespeeld, maar de Italiaanse Minister van Sport Vincenzo Spadafora legt aan premier Giuseppe Conte voor om daar 13 juni van te maken. 

Dat meldt het Italiaanse persbureau ANSA. In Italië staan nog twaalf of dertien wedstrijden op het programma. De Serie A werd op 9 maart stilgelegd. De Italiaanse regering gaf al toestemming om de groepstraining te hervatten.

De Italiaanse Minister van Sport Vincenzo Spadafora legt aan premier Giuseppe Conte voor om op 13 juni al wel bekerwedstrijden te spelen. In Italië staan nog twaalf of dertien wedstrijden op het programma. De Serie A werd op 9 maart stilgelegd. De Italiaanse regering gaf al toestemming om de groepstraining te hervatten.

De competitiestrijd in Italië is ongekend spannend. Juventus gaat met 63 punten aan kop, maar nummer twee SS Lazio heeft slechts één puntje minder. Inter heeft negen punten minder en lijkt afgehaakt.

Alleen voor de Primera Division moet nog een datum worden gevonden. Van alle grote voetbalcompetities is de Ligue 1 de enige competitie die niet afgemaakt wordt. België besloot als een van de eerste landen om de stekker uit de competitie te trekken.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Serie A

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws