Kompany wil afgelopen seizoen niet vergeten: Ik ben dankbaar, heb veel geleerd

Kompany wil afgelopen seizoen niet vergeten: "Ik ben dankbaar, heb veel geleerd"

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 19:35do 28-05-2020 om 19:35

Laatste update: donderdag 28 mei 2020 om 19:41do 28-05-2020 om 19:41

Vincent Kompany heeft zijn positie binnen RSC Anderlecht nog een beetje verstevigd. De 34-jarige verdediger heeft zich samen Wouter Vandenhaute ingekocht bij de Brusselse recordkampioen. Kompany wil van Anderlecht opnieuw de topclub van weleer maken.

Dat verhaaltje vertelde de Rode Duivel ook vorige zomer, maar zijn eerste seizoen bij paars-wit verliep niet van een leien dakje. "Ik ben dankbaar voor dit seizoen. Ik heb veel geleerd", vertelde Kompany in een bericht op Twitter. "Een van de dingen die ze over mij zeggen, is dat ik een snelle leerling ben. Dus deze omstandigheden, met zo veel chaos, waren perfect."

"Het versterkte mijn geloof dat we op weg zijn naar iets speciaals. Een club met deze traditie en van deze omvang wordt niet zwakker in een moeilijke periode met chaos. Dat is onmogelijk. Chaos brengt iets moois. Een nieuwe visie, een nieuw plan. We waren een probleem aan het oplossen dat niet op te lossen viel: de financiën van de club."

"Dus moesten we het oude plan vergeten en met een nieuw plan komen. Verschillende mensen legden veel geld in zodat we met een propere lei konden starten. Dit soort situaties maken je niet zwakker, maar sterker. We zullen op deze periode terugkijken en zeggen: het gaf ons de kans om de beste versie van onszelf te worden", besloot Kompany.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws