Vandenbempt: Pep Guardiola wou Kompany als assistent bij Manchester City

Vandenbempt: "Pep Guardiola wou Kompany als assistent bij Manchester City"

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 18:21do 28-05-2020 om 18:21

Laatste update: donderdag 28 mei 2020 om 18:43do 28-05-2020 om 18:43

Met ‘RSCA 2020-2025’ wil paars-wit de komende jaren een nieuwe wind laten waaien door het Lotto Park. Marc Coucke zet een stap opzij, Wouter Vandenhaute enkele naar voor. Ook Vincent Kompany wordt in de toekomst belangrijker in de top van Anderlecht. Hij investeert zelfs in de club.

Enkele maanden terug kwam Anderlecht al naar buiten met een toekomstplan. Nu lijkt de speler-trainer helemaal mee met het project dat Anderlecht wil uitbouwen. "Blijkbaar is dus ook Vincent Kompany de voorbije maanden helemaal overtuigd geraakt", zegt Peter Vandenbempt op de website van Sporza.

Toch had Kompany volgens de analist nog andere lucratieve en sportieve voorstellen op zak. "Je moet weten dat Pep Guardiola de voorbije maanden heel hard heeft aangedrongen bij Kompany om terug naar Manchester te komen om zijn assistent te worden. Dat moet voor Kompany toch ook heel aantrekkelijk geweest zijn en dat illustreert zijn vastberadenheid om met Anderlecht te slagen."

"Het is zeker de verdienste van het duo Van Eetvelt–Vandenhaute dat ze Kompany overtuigd hebben en dat is denk ik toch van cruciaal belang (geweest) voor de heropbouw van Anderlecht", oordeelt Vandenbempt. Kompany zal ook zelf investeren in het project dat Anderlecht voor ogen heeft. Het wil onder andere meer halen uit de jeugdwerking.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws