Marc Coucke reageert op stoelendans: Het was een beslissing voor de supporters

Marc Coucke reageert op stoelendans: "Het was een beslissing voor de supporters"

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 17:15do 28-05-2020 om 17:15

RSC Anderlecht kwam donderdag met het nieuws naar buiten dat Marc Coucke een stapje opzij zet en dat Wouter Vandenhaute de fakkel als voorzitter zal overpakken. Een logische beslissing volgens Coucke aangezien "het een fulltime job is".

Coucke combineerde de baan van voorzitter bij paars-wit met die van bedrijfsleider bij Omega Pharma. Dat blijkt nu iets te veel hooi op de vork. "Ik heb de laatste twee jaar vastgesteld dat het voorzitterschap van RSC Anderlecht een fulltime job is", zegt hij.

"Ik wil er altijd zijn als een bedrijf me nodig heeft. Maar voorzitter zijn van RSCA is meer dan dat. Je moet er werkelijk altijd zijn. Want er zijn veel mensen betrokken en er spelen zo veel emoties. Daarom ben ik er van overtuigd dat deze beslissing, die ik neem voor de supporters, de juiste is."

Naast Vandenhaute, zal ook Vincent Kompany een prominentere rol krijgen. "De club komt nu in handen voor heel professionele mensen met een hart voor RSCA en enorm veel voetbalkennis. Ik zal hen in mijn nieuwe rol maximaal ondersteunen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws