Samatta is ex-club nog niet vergeten: Mijn hart ligt nog steeds in Genk

Samatta is ex-club nog niet vergeten: "Mijn hart ligt nog steeds in Genk"

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 17:00do 28-05-2020 om 17:00

Ally Samatta maakte voor de coronastop furore bij Aston Villa in de Premier League. Maar ook bij zijn ex-club Racing Genk zijn ze de Tanzaniaan nog niet vergeten. En vise versa, want ook Samatta denkt nog vaak terug aan zijn tijd in Limburg.

"Mijn hart ligt nog steeds in Genk. Ik heb er nog veel vrienden en ik herinner de liedjes die de fans over me maakten", vertelt Samatta op de site van KRC Genk, waarin hij ook luidop nadenkt over de aankomende jaren. "Ik kan niet in de toekomst kijken, maar ik hoop dat ik op een dag kan terugkeren om hen opnieuw te zien. Ik hou van die plek."

Toch zal een terugkeer naar de Pro League waarschijnlijk niet het eerste zijn op Samatta's 'bucket list'. "Ik wil eerst een legende worden bij mijn nieuwe club (Aston Villa). Ik wil dat de fans mij hier niet vergeten. Wat ik in Genk was, wil ik hier ook bereiken."

Hij is alvast mee bezig. Samatta kreeg voor de coronacrisis een voorlopig punt zette achter de Premier League, viermaal zijn kans bij Aston Villa. Hij scoorde hierin één goal. Ook tijdens de EFL Cup-finale tegen Manchester City op Wembley stond hij al aan het kanon.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws