OFFICIEEL: Eerste zomeraanwinst voor Genk: 'Een groot strijdershart uit Colombia'

OFFICIEEL: Eerste zomeraanwinst voor Genk: 'Een groot strijdershart uit Colombia'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 16:08do 28-05-2020 om 16:08

Laatste update: donderdag 28 mei 2020 om 16:10do 28-05-2020 om 16:10

Daniel Muñoz Mejía is de eerste zomeraanwinst van KRC Genk met het oog op volgend seizoen. Dat maakten de Limburgers donderdag via de officiële kanalen bekend. De 24-jarige verdediger komt over van het Colombiaanse Atlético Nacional.

Genk liet donderdag weten dat er voor Muñoz een vierjarig contract klaarligt in de Luminus Arena. De verdediger kan het ondertekenen als hij slaagt voor zijn medische testen. Voorlopig mag de speler nog niet naar België reizen. 

'Daniel Muñoz is een energieke allround verdediger. Hij kan op alle defensieve posities terecht, ook op die van verdedigende middenvelder. Hij verhuisde pas vorige zomer naar topclub Nacional, de club van zijn hart en huidige leider in de Colombiaanse competitie, en werd er in geen tijd kapitein', klinkt het bij Genk.

Volgens Genk is een nieuwe aanwinst er eentje met een groot strijdershart. 'De supporters droegen hem op handen, want als jonge tiener maakte Muñoz deel uit van de meest fanatieke supporterskern van de club. Ze noemden hem ‘la hincha de la cancha’: de supporter op het veld.'

Bij KRC Genk spelen met Jhon Lucumí en Carlos Cuesta al twee Colombianen.

Bij zijn ex-club hebben ze ondertussen gereageerd op het vertrek Muñoz. "Dit is voor Daniel de kans om zijn tweede droom als profvoetballer waar te maken. De eerste was de kleuren van Atlético Nacional verdedigen, waar hij in juni 2019 neerstreek met de ambitie om kampioen te worden met 'de Verdolaga’. Nu krijgt hij de kans om in Europa te gaan voetballen en al zijn kwaliteiten te tonen, en zich zo een plaats te verwerven in het internationale voetbalpanorama. Wij wensen hem het allerbeste", aldus voorzitter Juan David Pérez Ortíz.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws