Anderlecht bevestigt wissel Coucke – Vandenhaute en stelt RSCA 2020 – 2025 voor

Anderlecht bevestigt wissel Coucke – Vandenhaute en stelt RSCA 2020 – 2025 voor

28-05-2020 15:41 Laatste update: 15:54
83

RSC Anderlecht heeft haar nieuwe paleisrevolutie bevestigd. Voorzitter Marc Coucke maakt plaats voor Wouter Vandenhaute. De wissel kadert in een nieuw plan van CEO Karel Van Eetveelt en krijgt de werktitel 'RSCA 2020 – 2025' mee.

Van Eetvelt heeft zijn werk af en zal zijn plan 'RSCA 2020 – 2025' aankomende dinsdag ter goedkeuring voorleggen aan de Raad van Bestuur van Anderlecht. De bedoeling van de CEO is om weer aansluiting te vinden met de successen van het verleden. Van Eetvelt werkte samen met Vincent Kompany en Vandenhaute aan zijn plan.

Vandenhaute was tot nu toe extern adviseur, maar zal binnenkort de functie van voorzitter gaan bekleden. Om voorzitter van Anderlecht te worden verkoopt Vandenhaute zijn aandelen in het agentschap Let's Play.

Marc Coucke zet een stap terug. Hij verdwijnt na goed twee jaar als voorzitter van Anderlecht, maar blijft voorlopig wel verbonden aan paars-wit. 'Coucke blijft via zijn investeringsmaatschappij Alychlo wel een ambitieuze hoofdaandeelhouder', laat Anderlecht weten.

Binnen de club blijft Vincent Kompany een belangrijke rol spelen. Het lijkt erop dat de Rode Duivel eerst nog twee jaar blijft voetballen voor Anderlecht. 'Kompany wil samen met Vandenhaute Anderlecht weer naar de top brengen', stelt paars-wit.