OFFICIEEL: Jonge Belg Leysen (16) krijgt profcontract bij PSV

OFFICIEEL: Jonge Belg Leysen (16) krijgt profcontract bij PSV

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 14:44do 28-05-2020 om 14:44

PSV heeft een slag geslagen in de eigen academie: Fedde Leysen (16) tekent zijn eerste profcontract in Eindhoven. Dat maakt PSV bekend.

Leysen zette donderdag zijn handtekening onder een driejarig contract, tot de zomer van 2023. Onze landgenoot geldt als één van de grootste talenten op De Herdgang, nadat hij vorig jaar overkwam van OH Leuven. Hij speelde afgelopen seizoen bij PSV Onder 17 en maakt deze zomer de overstap naar de U18-ploeg, die wordt getraind door Ruud van Nistelrooy.

"Het is gewoon prachtig", reageert Leysen voor de camera van PSV op zijn contractondertekening. De linksbenige centrumverdediger werd vorig jaar gescout. "Als PSV naar België komt, sla je dat niet af. Mijn idool? Kevin De Bruyne. Hij hoeft niet te spreken met zijn mond, maar gebruikt zijn voeten en laat zien hoe goed hij is. Zijn passing is echt fantastisch, niet normaal."

Aan ambities geen gebrek bij Leysen. "Het zou prachtig zijn als ik in PSV 1 kan komen en kampioen zou worden. En daarna de stap naar een Europese topclub, dat zou mooi zijn. Ik droom van FC Barcelona, maar Manchester City speelt ook fantastisch onder Josep Guardiola."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws