Familie Vanden Stock stelde Anderlecht-iconen Van Binst en Mulder teleur

Familie Vanden Stock stelde Anderlecht-iconen Van Binst en Mulder teleur

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 14:13do 28-05-2020 om 14:13

Bij RSC Anderlecht laat men weleens ex-spelers de aftrap geven. De Brusselaars willen hun oude legendes niet vergeten. Al houdt Gille Van Binst geen goede herinneringen over aan zijn afscheid bij de club.

De ex-speler kwam van 1968 tot 1980 uit voor RSC Anderlecht. Een mooi afscheid kreeg hij niet. "Ik kreeg niets bij Anderlecht", klonk het in Het Nieuwsblad. "Een bak Gueuze, ja. Maar ik moest het leeggoed wel terugbrengen. Weet je wat Raoul (Lambert) kreeg bij zijn afscheid bij Club Brugge ? Een salon."

Ook de familie Vanden Stock heeft hem teleurgesteld. Meer bepaald op de begrafenis van Robbie Rensenbrink. "Ik heb me verschrikkelijk geërgerd dat er geen enkele Vanden Stock op zijn begrafenis was. Wie heeft Anderlecht en de Vanden Stocks grootgemaakt? Robbie Rensenbrink. Jan Mulder vond het ook een schande."

"Waarom is Constant Vanden Stock destijds bij Anderlecht gekomen? Omdat hij Anderlecht graag zag? Neen, in Brugge, waar hij het ervoor probeerde, moesten ze hem niet. En hij wilde ergens president zijn. Anderlecht zat toen in de schulden. Zo is Constant aan de macht gekomen. Was het mislukt, dan was hij wellicht naar Standard gegaan. Vanden Stock was een opportunist zoals Marc Coucke", aldus Van Binst.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws