Gent daagt Club Brugge al meteen uit voor volgend seizoen en gaat voor de titel

Gent daagt Club Brugge al meteen uit voor volgend seizoen en gaat voor de titel

28-05-2020 14:02
53

KAA Gent mag terugblikken op een goed seizoen en eindigde op vijftien punten achterstand van kampioen Club Brugge op de tweede plek. Bij de Buffalo's blijft men ambitieus en mikt men op meer.

De laatste titel (en eerste titel) van Gent dateert inmiddels van vijf seizoenen geleden. Volgend seizoen hoopt men daar een tweede titel in de clubgeschiedenis van te maken. "Wij zijn een ambitieuze club. Als je vice-kampioen bent, kun je terug hetzelfde ambiëren. Maar we zullen proberen om volgend seizoen mee te draaien aan de top van de rangschikking", citeert Het Nieuwsblad voorzitter Ivan De Witte.

Diezelfde ambitie heeft ook voorzitter Michel Louwagie. "Als je de resultaten van AA Gent van de voorbije vijf jaren bekijkt, hebben we de beste Europese coëfficiënt en ook in België hebben we de tweede coëfficiënt. En als je dan ziet dat we vorig seizoen toch hebben bevestigd, kun je niet spreken van geluk", klinkt het.

Gent haalde met Jordan Botaka en Wim De Decker (assistent) al twee nieuwe aanwinsten in huis. Daarnaast verlengde ook kapitein Vadis Odjidja zijn contract. Smaakmaker Jonathan David lijkt dan weer te gaan vertrekken bij de club.