'Scheidsrechters zijn hun 'te lage vergoeding beu' en stellen vijf eisen'

'Scheidsrechters zijn hun 'te lage vergoeding beu' en stellen vijf eisen'

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 12:54do 28-05-2020 om 12:54

De scheidsrechters van de Jupiler Pro League en de Proximus League zijn van mening dat ze te weinig worden betaald voor hun optredens in 1A en 1B. Volgens Het Laatste Nieuws schreven ze daarom een brief met daarin vijf eisen aan scheidsrechtersbaas David Elleray.

'Om te beginnen wil het scheidsrechterskorps een indexatie van de lonen (ongeveer 1.900 euro bruto per wedstrijd) en de premies van 9,3 procent', schrijft de krant. De scheidsrechters geven aan dat hun vergoedingen niet meer geïndexeerd zijn sinds 2013. Terwijl de clubs meer inkomsten kregen door bijvoorbeeld de televisiegelden.

Om in de toekomst geen indexatie meer mist te lopen, is de tweede eis van het scheidsrechterskorps om de indexatie automatisch te laten gebeuren. De derde en de vierde eis zijn een verhoging van het loon van de assistenten en de heren van de VAR. Een assistent krijgt nu per wedstrijd 500 euro, een VAR moet het met 400 euro doen.

Als laatste eis willen de scheidsrechters bij blessures verzekerd zijn. Dat is nu niet het geval. Met andere woorden als iemand geblesseerd is, kan hij fluiten naar zijn geld.

De scheidsrechters zijn van oordeel dat zij op dit alles recht hebben vanwege het feit dat ze almaar meer verantwoordelijkheid krijgen en dat er meer van hen geëist wordt. Bovendien zijn er scheidsrechters zoals Nathan Verboomen die hun job hebben opgezegd om voltijds scheidsrechters te kunnen worde 

In ons land zijn er momenteel elf scheidsrechters aan de slag als semi-prof. Wesley Alen, Alexandre Boucaut, Wesli Decremer, ­Lothar D’hondt, Erik Lambrechts, Jonathan Lardot, Kevin Van Damme, Bram Van Driessche, Nathan Verboomen, Jasper Vergoote en Lawrence Visser krijgen een maandloon dat varieert van 1.450 tot 2.400 euro. De hoogte van het maandloon hangt af van de staat van dienst.  

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws