Overspeelde Bayat zijn hand? 'Belofte van 1,25 miljoen euro aan Pro League roept

Overspeelde Bayat zijn hand? 'Belofte van 1,25 miljoen euro aan Pro League roept

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 12:13do 28-05-2020 om 12:13

Mehdi Bayat heeft een probleem. De sterke man van Sporting Charleroi en de bondsvoorzitter beloofde 1,25 miljoen euro aan de Pro League. Alleen weet niemand waar het geld juist vandaan komt en dat wil de KBVB toch graag weten.

Donderdag namiddag is er in Tubeke een raad van bestuur van de KBVB. Bayat mag dan volgens Het Nieuwsblad komen uitleggen waar hij het geld vandaan heeft. Het zou immers een belofte geweest zijn achter de rug van de Belgische voetbalbond.

Afkoopsom
Het beloofde geld is voor het solidariteitsfonds, dat de Pro League oprichtte om clubs doorheen de coronacrisis te helpen. In het solidariteitsfonds komen ook bijvoorbeeld de gelden van de clubs die Europees spelen. Volgens de krant moest het geld van Bayat ook 'dienen om de steun af te kopen voor een competitie met zestien clubs en play-offs, de voorkeurformule van Charleroi, KAA Gent en Genk.'

Bij Het Nieuwsblad denkt men dat Bayat het geld haalt van de inkomsten van de Rode Duivels op het EK2020. Alleen is nu nog niet geweten wat de Belgen gaan verdienen op het toernooi. Het geld van de Rode Duivels is er nu ook nog niet.

Of Bayat straks echt moet vrezen voor zijn baan als bondsvoorzitter is nog maar de vraag. Het bedrag zou te overzien zijn. Toch willen heel wat mensen af van heren met een dubbele pet en jaknikkers. Het doet de reputatie van Bayat alvast geen eer aan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws