Voetballers reageren op verboden partij: ‘De waarheid wordt verborgen’

Voetballers reageren op verboden partij: ‘De waarheid wordt verborgen’

28-05-2020 10:15 Laatste update: 10:22
18

Mehdi Carcela, Paul-Jose Mpkou, Junior Edmilson en Samuel Bastien hebben zichzelf in een lastig parket gebracht. De voetballers hebben inmiddels gereageerd op hun aanwezigheid bij een verboden voetbalwedstrijd.

Maar liefst 60 personen zakte af naar het kunstgrasveld in Wezet, onder hen dus ook enkele huidige en voormalige Standardspelers. Onder de huidige coronamaatregelen is dat uiteraard niet toegestaan. Edmilosn en Mpoku reageerde alvast op de commotie.

"Enkele amateurvoetballers hadden ons uitgenodigd, we dachten dat het een partijtje 11 tegen 11 zou zijn. Toen we aankwamen zagen we echter een massa volk staan, niemand droeg mondmaskers of respecteerde de afstandsregels", aldus Mpoku aan La Meuse.

Ook Edmilson moest toegeven dat hij aanwezig was, de aanvaller hekelt echter de houding van schepen Julien Woolf. "Hij heeft kritiek op ons maar hij stond zelf langs het veld als een fan. Hij zei helemaal niet dat we moesten vertrekken. Een schepen moet correct zijn, nu zorgt hij voor ophef. Het is niet door de waarheid te verbergen dat je slaagt in het leven", besluit de voetballer filosofisch.