Antwerp stapt nu ook naar UEFA: Belangenconflict in het Belgische voetbal

Antwerp stapt nu ook naar UEFA: "Belangenconflict in het Belgische voetbal"

Gepubliceerd: donderdag 28 mei 2020 om 08:45do 28-05-2020 om 08:45

Laatste update: donderdag 28 mei 2020 om 08:45do 28-05-2020 om 08:45

Royal Antwerp FC vecht bij de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) de dubbele rol aan van Mehdi Bayat, die aan de slag is als voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) en van Sporting Charleroi. In een persbericht gaf The Great Old tekst en uitleg.

Volgens Antwerp is er in het Belgische voetbal te veel sprake van belangenvermenging. "Het meest recente voorbeeld is de dubbele rol van Mehdi Bayat, die als voorzitter van de Belgische Voetbalbond zeer actief campagne heeft gevoerd om de Jupiler Pro League competitie zo snel mogelijk stop te zetten", wordt de club geciteerd door Het Nieuwsblad.

"De timing en de manier waarop was echter ontegensprekelijk in het voordeel van Sporting Charleroi. Dit alles weliswaar met een risico op aanzienlijke sportieve en financiële gevolgen voor andere clubs en het Belgisch voetbal in het algemeen. Dergelijke gedrag verstoort het competitie-element alsook de economische concurrentie en vernietigt de economische waarde van de sport op zich."

Klacht bij UEFA
Antwerp spreekt zelfs van belangenconflicten bij de licentiedossiers. "Aangezien het UEFA-reglement uiterst strikte bepalingen bevat over belangenconflicten en de integriteit van wedstrijden, werd er ook bij UEFA een klacht ingediend. De club heeft echter vertrouwen in de bevoegde instanties en wenst verder geen polemiek in de media te voeren."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Haalt die klacht tegen Bayat iets uit?

(161 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws