OFFICIEEL: KBVB laat nieuwe spelers toe tijdens beker- en promotiefinale

OFFICIEEL: KBVB laat nieuwe spelers toe tijdens beker- en promotiefinale

28-05-2020 08:00
19

OH Leuven maakte zich zorgen over de promotiefinale op 2 augustus, aangezien er maar liefst veertien spelers einde contract zijn op 30 juni. De KBVB besliste op aanraden van de Pro League daarom om het bondsreglement aan te passen, zodat nieuwe spelers toch mogen meespelen tegen Beerschot VA.

Ook voor Club Brugge en Royal Antwerp FC is dit van toepassing. Zij bekampen elkaar op 1 augustus tijdens de bekerfinale. Normaal is het in ons land de regel dat bij uitgestelde wedstrijden enkel de spelers mogen aantreden die op de originele datum al waren aangesloten, maar de Pro League wou dat daarop een uitzondering kwam voor de bekerfinale en de return van de promotiefinales in 1B.

Beerschot haalde het FIFA-coronareglement erbij, dat aangaf dat nieuwe spelers pas mogen meedoen vanaf het nieuwe seizoen van start gaat. Al is die richtlijn volgens Het Laatste Nieuws niet bindend. De FIFA stelt namelijk dat "dat het uiteindelijk aan de KBVB is om de eindbeslissing omtrent speelgerechtigdheid te nemen", klinkt het.