Uitstekende zaken Bayern: duur puntenverlies Leipzig tegen opgeleefd Hertha

27-05-2020 20:31 Laatste update: 20:38
1

RB Leipzig heeft de mogelijkheid om Borussia Dortmund te achterhalen in de Bundesliga laten liggen. De ploeg van trainer Julian Nagelsmann kwam thuis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen Hertha BSC. Het betekent dat Bayern München uitstekende zaken doet in de titelstrijd. Dodi Lukebakio deed 70 minuten mee bij Hertha, Dedryck Boyata de volle 90.

Bij de bezoekers ontbrak Karim Rekik nog in de wedstrijdselectie, terwijl Javairô Dilrosun op de bank plaatsnam. Hij zag Hertha prima uit de startblokken schieten. Marko Grujic werkte in de negende minuut binnen uit een hoekschop. Ook de gelijkmaker na 24 minuten viel uit een corner: Lukas Klostermann kopte raak op aangeven van Christopher Nkunku, die alweer zijn vijftiende assist van het seizoen gaf.

Leipzig had desondanks zijn handen vol aan de ploeg van coach Bruno Labbadia, dat na de corona-pauze ook al afrekende met Hoffenheim (0-3) en Union Berlin (4-0). Die Roten Bullen schroefden het tempo in de tweede helft wel iets op, maar echt gevaarlijke momenten bleven uit. Toen Marcel Halstenberg zijn tweede gele kaart ontving na 63 minuten, leek de missie van Leipzig er niet eenvoudiger op te worden.

Niet veel later stak Rune Jarstein de thuisploeg evenwel de helpende hand toe. De Hertha-doelman liet een schot van Patrik Schick zomaar door de handen glippen. Ook die flater kon Leipzig niet de benodigde vleugels geven. Dilrosun viel in en de Nederlandse vleugelspeler zag een voorzet bijna in het doel verdwijnen. Een andere invaller, Krzysztof Piatek, trof wél doel. De Poolse spits verzilverde een penalty nadat  Matheus Cunha was gevloerd door Ademola Lookman.

Leipzig laat zodoende na om de tweede plaats over te nemen van Dortmund, dat ondanks de nederlaag tegen Bayern München (0-1) nog twee punten meer heeft. De achterstand op Der Rekordmeister is negen punten. Hertha zet zijn opmars voort en klimt naar plek acht.