'Tagliafico kan Ziyech achterna: Chelsea krijgt vraagprijs Ajax te horen'

'Tagliafico kan Ziyech achterna: Chelsea krijgt vraagprijs Ajax te horen'

27-05-2020 19:46

Chelsea is nog niet uitgeshopt bij Ajax: na Hakim Ziyech moet ook Nicolás Tagliafico de overstap van Amsterdam naar Londen maken, mits manager Frank Lampard het ziet zitten. Dat meldt The Telegraph.

Het is een publiek geheim dat Chelsea op zoek is naar een nieuwe linksback. Aanvankelijk was Ben Chilwell (Leicester City) de topkandidaat op Stamford Bridge, maar de Engelsman kost meer dan 45 miljoen euro. Tagliafico is een stuk goedkoper: volgens The Telegraph heeft Chelsea te horen gekregen dat de Argentijn deze zomer voor 25 miljoen euro beschikbaar is.

Het valt volgens de Engelse krant nog te bezien of Chelsea ook daadwerkelijk in actie komt voor Tagliafico. Lampard raakte in de Champions League-confrontaties tegen Ajax zéér gecharmeerd van Ziyech, maar het is onduidelijk of Tagliafico ook indruk op hem heeft gemaakt. De 27-jarige Argentijn zou zelf graag een transfer maken.

Tagliafico maakte onlangs zijn vertrekwens kenbaar. "Je droomt er altijd van om in de beste competities en bij de beste clubs te spelen. Ajax is een geweldige club, maar de competitie is niet heel sterk", zei de 27-jarige Argentijn, die een contract heeft tot medio 2022. Hij kwam begin 2018 voor vier miljoen euro over van Independiente.

Tagliafico ziet een move naar de Premier League zitten, aldus The Telegraph. Arsenal informeerde vorig jaar nog naar hem, maar ging uiteindelijk voor Celtic-captain  Kieran Tierney. Ook Paris Saint-Germain, Atletico Madrid en FC Barcelona worden met Tagliafico in verband gebracht. Chelsea neemt deze zomer waarschijnlijk afscheid van Marcos Alonso.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🎾 Padel time: Team 🇦🇷

Een bericht gedeeld door Nicolas Tagliafico (@tagliafico3) op