Voetbal Vlaanderen komt met update over amateurvoetbal: ‘Onder voorbehoud'

Voetbal Vlaanderen komt met update over amateurvoetbal: ‘Onder voorbehoud'

Gepubliceerd: woensdag 27 mei 2020 om 19:14wo 27-05-2020 om 19:14

Laatste update: vrijdag 29 mei 2020 om 13:46vr 29-05-2020 om 13:46

Voetbal Vlaanderen hoopt het seizoen 2020-2021 in de tweede en derde amateurklasse én de provinciale reeksen te starten in het weekend van 5 en 6 september. Al blijft het nog afwachten.

Voorzitter Marc Van Craen geeft meer uitleg tegenover Belga. 5 september is de richtdatum. “Dat is in elk geval onze intentie. Maar die startdatum is onder voorbehoud van verdere richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad. We hopen dat daar zo snel mogelijk duidelijkheid over geschept kan worden.”

Normaal beginnen de competities in het laatste weekend van augustus. Door corona is het een extra weekje. “Dat geeft ons wat marge en bewegingsvrijheid. We zouden liefst niet voetballen met gesloten kantines of zonder publiek”, zegt de voorzitter.

'Volgens de plannen van Vlaams minister van Sport Ben Weyts (N-VA) zouden voetbalwedstrijden vanaf 1 augustus opnieuw mogen, met maximaal 2.000 supporters', meldt Het Nieuwsblad.

Update: Voetbal Vlaanderen is op zijn officiële webstek met een update over de aanvang en speeldata van het amateurvoetbal gekomen. De nieuwe competities staan gepland op 5 september. ‘Dit betekent dat vanaf het weekend van 5 en 6 september de bal weer zal rollen in alle afdelingen, van het jeugdvoetbal tot D2-D3. Dat is in elk geval onze intentie, maar onder voorbehoud van de richtlijnen van de veiligheidsraad’, klinkt het.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws