OFFICIEEL: Hagi verlaat KRC Genk en tekent definitief bij Rangers

OFFICIEEL: Hagi verlaat KRC Genk en tekent definitief bij Rangers

27-05-2020 18:40 Laatste update: 18:47
28

De Schotse topclub Rangers heeft de komst van Ianis Hagi bekendgemaakt. De Roemeen speelde afgelopen seizoen op huurbasis bij de Schotten en komt nu definitief over van KRC Genk.

“Ik ben zeer blij en trots om deel uit te maken van de Rangers-familie en dat ik de kleuren van zo’n grote club op permanenten basis kan vertegenwoordigen. Ik kan niet wachten om de jongens weer te zien en weer te spelen op Ibrox. Zo kan ik geweldige momenten blijven beleven met onze geweldige fans. Ook wil ik KRC Genk bedanken”, zegt Hagi op sociale media.

KRC Genk kocht Hagi voor vier miljoen euro van het Roemeense Viitorul Constanta. Bij de Limburgers kon Hagi niet doorbreken. Het Schotse Rangers kwam op de proppen daar groeide Hagi uit tot een pion onder Steven Gerrard. “Ianis is in Europa erkend als een jonge, talentvolle speler. Dat hij nu definitief voor ons komt spelen is geweldig nieuws", vertelt de coach van Rangers op de webstek van de Schotten.

"Ik heb met hem snel een goede band opgebouwd. Het is een plezier om hem te trainen omdat hij heel leergierig is en altijd maar beter wil worden. Hij kent het huis en de druk hier. Ik weet dat hij klaar is voor het komende seizoen", aldus Gerrard.