'Saudische kroonprins in onzekerheid: overname Newcastle serieus in gevaar'

'Saudische kroonprins in onzekerheid: overname Newcastle serieus in gevaar'

27-05-2020 13:45 Laatste update: 13:47
1

Het is nog maar de vraag of Newcastle United daadwerkelijk in Saudische handen valt. Meerdere partijen verzetten zich hevig tegen de geplande overname.

Dat meldt The Guardian. Vorige maand riep zendgemachtigde beIN Sports al op om de overname van Newcastle United tegen te houden. Het wereldwijde netwerk krijgt nu bijval van de WTO (World Trade Organization).

De WTO verdenkt Saudi-Arabië ervan achter de illegale streamingservice beoutQ te zitten. Meerdere Premier League-clubs zijn daarom tegen de geplande overname. Clubs mogen niet worden overgenomen door partijen die strafbare feiten hebben gepleegd die ook in Groot-Brittanië niet toelaatbaar zijn. De FIFA, UEFA, de Premier League en de Primera Division hebben beoutQ al eens aangeklaagd, maar zonder succes.

De WTO heeft een dossier van 130 pagina's opgebouwd over de zaak. Deze is in handen van alle clubs, maar wordt pas halverwege juni gepubliceerd. The Guardian kent echter de inhoud al en weet dat de WTO de overname van Newcastle tegen wil houden.

Mohammed bin Salman, de kroonprins van Saudi-Arabië en tevens voorzitter van de Public Investmend Fund, wil Newcastle United voor tachtig procent overnemen.