Musonda werkt aan comeback: ‘Ze gaven me nog 20% kans om ooit te voetballen’

Musonda werkt aan comeback: ‘Ze gaven me nog 20% kans om ooit te voetballen’

27-05-2020 11:15 Laatste update: 11:26
18

Er is opnieuw licht aan het einde van de tunnel voor Charly Musonda Jr. Het voormalige toptalent zag alweer een jaar opgaan aan blessures, bijna was zijn carrière definitief afgelopen.

Afgelopen seizoen zou Musonda zich opnieuw gaan herlanceren bij Vitesse, dat liep echter anders. Na amper vier wedstrijden liep de creatieve middenvelder een zware blessure op aan zijn knie. Musonda moest aan een nieuwe revalidatie beginnen, al had hij evengoed nooit nog op een voetbalveld kunnen staan. De dokters gaven hem naar eigenzeggen maar 20% kans om ooit weer te kunnen voetballen.  

Na een lange periode mediastilte komt Musonda nu zelf weer naar buiten met een boodschap, op Instagram toont hij zich hoopvol.  "Zeven maanden geleden onderging ik een operatie aan mijn ligamenten, ze gaven me toen nog 20% kans om ooit profvoetbal te spelen. Na bijna vier jaar in de lappenmand, zet ik mijn weg naar herstel verder. Ik hoop binnen vier maanden weer op het trainingsveld te kunnen staan. Geef je dromen nooit op", besluit een gemotiveerde Musonda.