Coucke over aanvang nieuw seizoen: Misschien een tiende van de fans toelaten

Coucke over aanvang nieuw seizoen: "Misschien een tiende van de fans toelaten"

27-05-2020 07:46 Laatste update: 07:46
52

RSC Anderlecht vond de stopzetting van de het voetbalseizoen jammer, maar voorzitter Marc Coucke kijkt al vooruit. Zo hoopt hij dat het nieuwe voetbalseizoen kan aangevat worden met publiek. Dat vertelde Coucke bij Gert Late Night op VIER.

"Uiteraard was het voor ons jammer dat de competitie werd stopgezet, want we begonnen net te veel te winnen", zei Coucke. "Maar ik begrijp de keuze. Nu kan iedereen volledig focussen op het nieuwe seizoen. Dat zal in augustus normaal beginnen, de eerste matchen zijn gepland voor het weekend van 7 augustus."

Coucke hoopt dat het nieuwe seizoen met de steun van (een deel van) de supporters van start gaat. "Misschien moeten we proberen om een tiende van de fans toe te laten in de stadions. Zodat we toch een minimale beleving creëren. Dan zouden er bijvoorbeeld 2.000 fans binnen kunnen, dat is een groot verschil met wanneer er geen supporters aanwezig zijn."

Maar hoe gaan clubs dan bepalen welke supporters mogen langskomen? "We zouden kunnen werken met een beurtrol. Maar dan moeten de virologen wel hun zegen geven", besluit de Anderlecht-voorzitter.